13 Nisan 2015 Pazartesi

Antakyanın biberli ekmeği dizide görünce canım çekti..

Hamur malzemesi

6çay bardağı ılık su
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çorba kaşığı  maya
1 tatlı kaşığı şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Alabildiği kadar un



Üzerine sürmek için malzeme

300 – 400 gr. Çökelek
3 çorba kaşığı tuzlu süzme yoğurt
1 adet küçük kuru soğan
2 çorba kaşığı biber salçası
2 çay bardağı sızma zeytinyağı
Kuru Kekik
Kırmızı toz biber
Susam

Hamuru tava büyüklüğünde açtım üzerine hazırladığım malzemeyi sürdüm ve ocak üzerinde kısık ateşte kapaklı tavada pişirdim.İsterseniz fırındada pişirebilirsiniz.Afiyet olsun..



Hiç yorum yok: